Νυκτός: 210 4933777
Κινητό: 6944 100636
Τηλέφωνο: 210 4131380
MUL-T-TLOCK OMEGA PLUS
FIAM X1R κλειδαριές
ISEO Μηχανοτρονικές κλειδαριές
Ανακατασκευή κλειδιών αυτοκινήτων

Στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστική παράμετρο της διαμόρφωσης της ποιότητας της ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης. Σας παρέχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές προστασίας μεταξύ άλλων διαφορά μέτρα όπως:

1. Όταν είστε απόντες από τα σπίτια, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, προϋποθέτει το κλείδωμα πόρτων και παραθύρων.
2. Τα παραθυρόφυλλα και οι κουρτίνες πρέπει να παραμένουν κλειστά, ώστε να μην επιτέπουν στους διαρρήκτες να δουν τί υπάρχει μέσα στην κατοικία.
3. Δεν πρέπει να ανοίγετε την πόρτα χωρίς να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το «μάτι» για το άτομο που χτυπά την πόρτα ή μέσω θυροτηλεφώνου/θυροτηλεόρασης.
4. Στην εξωτερική πόρτα πρέπει να τοποθετείτε αλυσίδα ασφαλείας.
5. Οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν πρέπει να παραδίδουν κλειδιά σε καθαρίστριες ή άλλα ξένα πρόσωπα.
6. Σε καμιά περίπτωση να μην αφήνετε το κλειδί του σπιτιού κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
7. Το κλειδί της πόρτας δεν πρέπει να το αφήνετε στην κλειδαριά της πόρτας ούτε εξωτερικά ούτε και εσωτερικά.
8. Κανένας δεν πρέπει να αφήνει τα κλειδιά της κατοικίας του στο αυτοκίνητο, όταν το αφήνει στο πλυντήριο αυτοκινήτων ή για κάποιου είδους επισκευής ή συντήρησης.
9.Για περισσότερη ασφάλεια κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση στην εξωτερική πορτά κλειδαριών ασφάλειας τριών σημείων, που παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Στα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν συστήματα ασφαλείας όπως δαγκάνες, σιδεριές κλπ.
10. Στους εξωτερικούς χώρους, περιμετρικά, πρέπει να υπάρχει καλός φωτισμός, ο οποίος για λόγους οικονομίας μπορεί να ενεργοποιείτε με αισθητήρες κίνησης.
11. Να εξετάζεται η δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος συναγερμού και καμέρες παρακολούθησης. Ακόμη και στην περίπτωση που στο κτήριο δεν έχει γίνει πρόβλεψη για καλώδια για το συναγερμό υπάρχει λύση με την τοποθέτηση ασύρματου συναγερμού.
12.Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
13.Σε περίπτωση κλοπής, μην μπαίνετε μέσα και ειδοποιήστε το "100" ή το Τμήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.


Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.


Μετά από κλήση δική σας σε κλειθροποιό για πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όποια ιδιότητα και αν έχει, είναι γνωστός; είναι γείτονας; είναι φίλος; Πρέπει να ζητάτε την ειδική ταυτότητα του σωματείου που ανήκει και τη βεβαίωση της αδείας που παρέχεται από το εκάστοτε αστυνομικό τμήμα για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα και την επαγγελματική του κατάρτιση. Όταν βρισκόμαστε εκτός του νομού μας και χρειαστούμε έναν κλειθροποιό, οι συνήθεις τρόποι για να τον  βρούμε είναι από ένα αυτοκόλλητο, από τα γνωστά κέντρα πληροφορίας καταλόγων ή απο ίντερνετ. Αυτό λέει η κοινή λογική. Όμως στη σκέψη μας δεν πρέπει να ξεχνάμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας με ένα απλό τηλεφώνημα στο εκάστοτε αστυνομικό τμήμα που βρισκόμαστε. Ρωτάμε εάν ο κλειθροποιός έχει έγκυρη βεβαίωση αδείας. Μόνον έτσι  προστατεύεστε από αετονύχιδες, αερητζήδες του επαγγέλματος.

Πόρτες ασφαλείας (θωρακισμένες), εισόδου οικίας ή πολυκατοικίας, παρέχουν ασφάλεια μόνον όταν είναι είναι κλειδωμένες. Όποιοι έχουν παλαιάς γενιάς κλειδαριές, με κλειδί χρηματοκιβωτίου, μπορούν να κάνουν αντικατάσταση με νέας γενιάς – τεχνολογίας (Μηχανικές-ηλεκτρομηχανικές). Μπορείτε να απευθυνθείτε στον επαγγελματία κλειθροποιό της περιοχής σας. Σε πολλά σπίτια στις μέρες μας, λόγω παλαιότητας και λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές από πόρτα παλαιάς γενιάς σε νέας γενιάς, πόρτα ασφαλείας.

Είναι δυνατή όμως στις παλαιές γενιές θυρών να τοποθετήσουν πρόσθετες κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου, εσωτερικά όπου μπορείτε να έχετε σύρτη ασφαλείας, άγκιστρο ασφαλείας, μάτι-φακός (για να διακρίνετε σε ποιόν ανοίγετε), προστατευτικό κυλίνδρου (defender). Πόρτες εκτός της κυρίας εισόδου θα πρέπει να ενισχυθούν με σύρτες ασφαλείας, σιδεριές, μπάρες όπως και  φωταγωγοί, φεγγίτες και χώροι που μπορείς να εισέλθεις στην οικία. Επισημαίνουμε ότι οι σιδεριές που κατασκευάζουμε θα πρέπει να έχουν γερά σίδερα, οι αποστάσεις μεταξύ των κάγκελων να είναι σε μικρή απόσταση και η τοποθέτηση τους να μη γίνεται  με βίδες-μπουλόνια που να είναι εκτεθειμένα στον διαρρήκτη. Με μία επίσκεψη σας σε έναν επαγγελματία κλειθροποιό, μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερους έξυπνους τρόπους, που καθιστούν σε μεγάλο βαθμό απαραβίαστο, τον χώρο σας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα πέσετε θύμα διαρρηκτών, αλλά μπορούμε να σας εγγυηθούμε τον βαθμό δυσκολίας που θα επιφέρουμε στο διαρρήκτη, τον χρόνο καθυστέρησης, μειώνοντας έτσι πολύ τις πιθανότητες να συνεχίσει την προσπάθεια παραβίασης του χώρου σας.

Αυτοκίνητο

Α) Μην αφήνετε πράγματα αξίας σε εμφανή σημεία του αυτοκινήτου όπως χρήματα-κέρματα, γυναικίες τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, μπουφάν δερμάτινα, κλειδιά οικίας κλπ.

Β) Όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο, μη μένετε πολλές ώρες με τις πόρτες-πορτ-παγκάζ ανοιχτά, διότι κάποιοι (κάνουν τη δουλειά τους)  παρακολουθούν και στη συνέχεια δημιουργούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γ) Μη δίνετε στον παρκαδόρο το κλειδί Master, αλλά το ειδικό κλειδί πάρκιν.

Δ) Μη τοποθετείτε εξωτερικά του οχήματος σας κλειδιά, νομίζοντας ότι είναι  καλά κρυμμένα,  ίσως να σας έχουν δει.

Συναγερμός-ελεγχόμενη πρόσβαση-cctv

Α)Ο συνδυασμός σε μία οικία ή επαγγελματικό χώρο, συναγερμού, ελεγχόμενης πρόσβασης  (ηλεκτρομαγνητικές-ηλεκτροπύροι-ηλεκτρικές κλειδαριές) με μηχανική υποστήριξη, αποτρέπει τη διάρρηξη.